Taneks citrus

Uw Turkse citrus specialist met goede, eerlijke en betrouwbare producten.

Passie

Integer

Doelgericht

Toekomstgericht

Taneks citrus

Wij willen graag Taneks nader aan u voorstellen. Taneks, opgericht in 1997 door Emre Tanriover, is een van de grootste producent/exporteurs van groenten en fruit in Turkije. Voor Taneks is niet alleen de kwaliteit van de producten uiterst belangrijk, maar ook facetten als voedselveiligheid en traceerbaarheid. Grote zorg wordt besteed aan een goed en betrouwbaar product.

Sociaal en ethisch

Daarnaast begrijpt Taneks het belang van sociaal en ethisch verantwoordelijk handelen. Taneks besteedt voortdurend aandacht aan een milieuvriendelijke operatie. Voorts ondersteunt men actief (startende) producenten met waar nodig financiële middelen en kennisoverdracht. Ook worden lokale Turkse gemeenschappen projectmatig geholpen met als doel de leefbaarheid te verbeteren.

Turks citrus

Turks citrus is een van de hoofdproducten van Taneks. Taneks mag zich met trots de grootste speler op het gebied van Minneola’s vanuit Turkije noemen. Zo beschikken zij bijvoorbeeld over een ultra-modern pakstation in Mersin/Turkije. Vanaf de derde week in september begint hun Turkse citrusseizoen met citroenen met de variëteiten Meyer, Enterdonato en Lama. Deze worden verpakt in dozen van 6, 9 en 15 kg.

Mandarijnen

Eveneens start in september de export van mandarijnen met eerst de Okitsu, in oktober gevolgd door Satsuma’s en daaropvolgend in november Clementine’s. In december wordt gestart met het oogsten van Nova’s waarna in december de Minneola’s volgen. Vrijwel onmiddellijk zijn er goede volumes beschikbaar voor de export, voornamelijk gepakt in 15 kg Open Top dozen. Eerlijke en betrouwbare producten!

Sinaasappels

Begin oktober start de oogst van de sinaasappelen met Navelina’s, later in die maand gevolgd door Washington Navels. Deze laatste variëteit is beschikbaar tot eind maart, waarna in april Valencia’s worden gepakt. Een assortiment om trots op te zijn.

Grapefruit

Naast sinaasappelen is er vanaf begin oktober ook Grapefruit beschikbaar. Gestart wordt met Star Ruby met aansluitend Ruby Red. Daarna volgen al snel White Marsh seedless en Rio Red. Alle grapefruits worden gepakt in Open Top dozen met 15 kg inhoud.