Galilee

Avocado’s, granaatappelen, mandarijnen en grapefruits uit Israel

Passie

Integer

Doelgericht

Toekomstgericht

Galilee Export

Galilee Export in Israël behoort tot de Milouot Coöperatie, en is in 2011 opgericht door een groep producenten van de derde generatie die zich bevinden in de Galilee regio in het noorden van het land. Vandaag de dag is Galilee de tweede grootste exporteur van verse groenten en fruit in Israël.

Wereldwijd

Een wereldwijde topexporteur die staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en versheid gebaseerd op meer dan 50 jaar erfgoed in het produceren van hoogstaande agrarische producten. Groenten en fruit die voldoen aan alle internationale kwaliteitsvereisten en met een directe verspreiding naar cliënten over de gehele wereld.

Partner

Wij van FruitFactor werken al jaren nauw samen met Galilee. De voornaamste importlijnen zijn voor ons avocado’s, granaatappelen en wat betreft citrus de Orri mandarijnen en grapefruits.

Avocado’s

Galilee is de grootste exporteur van avocado’s uit Israël. Het belangrijkste product is de Hass avocado, maar ook ‘greenskin’ variëteiten zijn beschikbaar, verpakt in 4 kg dozen. Het exportseizoen loopt van november t/m mei.

Grapefruits

Israëlische granaatappelen van Galilee zijn eveneens een belangrijk importproduct. Behalve de variëteit Wonderful kunnen wij u gedurende de maanden oktober tot maart ook Akko, Emek, Herskovitz en Shani aanbieden in verpakkingen van 3.5, 4.0, 4.5 en 5.0 kg aanbieden. Alle vroege variëteiten worden gepakt onder de verzamelnaam “Early Red”. Deze variëteiten zijn van hoogstaande kwaliteit en zijn altijd heerlijk vers.

Mandarijnen

Orri mandarijnen uit Israël zijn beschikbaar in de periode van begin Januari tot half April in de maten 48 t/m 100 in Open Top dozen van 10 kg. Tenslotte bieden we ook Sweeties grapefruit aan in de periode november t/m april. Deze worden verpakt in Open Top dozen van 14 kilo. De beste kwaliteit Orri mandarijnen worden gepakt in het merk R10 dat exclusief verkocht wordt in Europa door Fruitfactor. De kenmerkende groene R10 dozen vinden gretig aftrek bij de specialisten op de diverse Europese groothandelsmarkten.